Praktijkassistentes / POH

Praktijkassistentes / POH

Assistentes

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u naar de praktijk belt. De assistente zorgt ervoor dat de organisatie van de praktijk zo goed mogelijk verloopt. Om haar taken goed te kunnen uitvoeren zal zij soms aanvullende vragen aan u stellen. Ze is daar voor opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is, net als de huisarts, verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Bij veel voorkomende, niet ernstige klachten kan de assistente u uitstekend adviseren. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor verschillende onderzoeken en kleine verrichtingen, zie hiervoor assistentenspreekuur.

 

Praktijkondersteuner

De praktijkondersteuner (POH) neemt een deel van de zorg voor patiënten met een chronische aandoening op zich. Voor bijvoorbeeld diabetes mellitus (suikerziekte) en COPD heeft de praktijkondersteuner een apart spreekuur. Ook ouderenzorg en preventie van hart- en vaatziekten behoort tot het takenpakket van de praktijkondersteuner. Daarnaast voert de praktijkondersteuner longfunctietesten uit en is er een spreekuur voor stoppen met roken.

De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisarts en er is regelmatig overleg over het te voeren beleid.

Zie voor de verdere informatie over het spreekuur van de praktijkondersteuner POH spreekuur

 

 

Praktijk info

Huisartsenpraktijk De Grooth Oranjetuin 92 2665 VJ  Bleiswijk

(Van 8:00 - 12:00u en van 14:00 - 17:00u) Tel: 010 521 52 41

Bij spoed (van 08.00 - 17.00u) Tel: 010 521 52 41, kies 1

Direct inschrijven