Medische gegevens delen

Medische gegevens delen

Medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!
Waarschijnlijk heeft u al gehoord van het LSP (Landelijk Schakelpunt), de zorginfrastructuur die het mogelijk maakt medische gegevens uit te wisselen.

Als uw huisarts mogen wij uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u ons daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. Eventuele andere zorgverleners mogen uw gegevens daarnaast alleen opvragen als dat daadwerkelijk nodig is voor uw behandeling.

Wilt u dat uw belangrijkste medische gegevens beschikbaar zijn als u onverwacht terecht komt op de huisartsenpost? Vindt u het goed dat een waarnemend huisarts, een apotheek of medisch specialist uw actuele medische gegevens kan opvragen als dat nodig is voor uw behandeling? Dan is het belangrijk dat u ons vooraf toestemming geeft voor deze uitwisseling. Dit kunt u doen direct tijdens een bezoek aan onze praktijk, online via www.ikgeeftoestemming.nl of door het toestemmingsformulier hier in te vullen, te ondertekenen en in te leveren op de praktijk.

Meer informatie over het LSP vindt u hier. Wij willen benadrukken dat u zelf de keuze moet maken of u uw medische gegevens beschikbaar wilt stellen. Het is verstandig om u goed te informeren voordat u een keuze maakt. Overigens kunt u uw toestemming altijd intrekken.

Praktijk info

Huisartsenpraktijk De Grooth Oranjetuin 92 2665 VJ  Bleiswijk

(Van 8:00 - 12:00u en van 14:00 - 17:00u) Tel: 010 521 52 41

Bij spoed (van 08.00 - 17.00u) Tel: 010 521 52 41, kies 1

Direct inschrijven